Lagändringen 2006 innebär mamman kan ge sig själv ensam vårdnad av barnen

”Som pappa är jag fullkomligt rätts­lös”, säger Roger. ”Jag duger bara till att betala underhåll. Mamman bestämmer allt. Och det värsta är att socialtanterna alltid står på mammans sida. De nonchalerar mig helt. De ser mig inte. Jag finns inte. Det känns som om myndigheterna för evigt har bestämt att mamman alltid är den bästa vårdnadshavaren.”

Tyvärr har Roger och andra pappor som längtar efter att få träffa sina barn inte lagen på sin sida. 2006 ändrades lagen. Ändringen innebar att om två föräldrar inte kan komma överens, ska vårdnaden enskilt hamna hos den ena föräldern (läs: mamman).

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/elisabethoglund/article17277311.ab

En reaktion på ”Lagändringen 2006 innebär mamman kan ge sig själv ensam vårdnad av barnen

  1. Jag kan bekräfta ovanstående och jag har varit på möte med 45 andra män i samma sits (uppsamlingsområde endast Göteborg). Har inte sett min ”kidnappade” dotter på tre år. Mamman har smutskastat mig till och från efter behag i 13 år med total kontroll av alla sociala och rättsliga instanser. Insinuera räcker för henne eftersom hon är kvinna och dessutom sociopat och alltså mycket mycket manipulativ. Det är trots hennes sätt bristen på professionalitet hos de samhälleliga instanserna och även hos socionomer i privat regi som är problemet (”mottagning för ensamma mammor” som efter möte med tystnadsplikt ställde upp som vittne på mammans sida i rätten angående att jag kunde brusa upp och vara ”obehaglig” (i en kontext då jag grundlurades/ pressades att skriva på faderskapsintyget för att ”annars får du aldrig se din dotter”). Saboterande av umgänge måste bli brottsligt och det måste bli praxis att det genomförs påföljder eftersom det förstör barn, deras skolor, deras pappor och deras släktingar och rent ekonomiskt är bränsle för en hel bransch av advokater och socionomer som bygger karriärer på att verka i dessa missförhållanden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s